=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

30 July 2010

=Subject oh subject=

better right now..
sekarang nie aku sgt sgt bz dgn esaiment,tutorial,quiz,midterm exam and final projek..
adoi..sgt tak suka..sumpah tak suka weyh..
lagi lagi final projek kiteorg kena pergi satu company utk tahu ape jenis system yg dipakai and apa problem system tu..
bunyi mcm senangkan?? tp susah weyhh...lagi lagi nk cari company..
sgt memerlukan duit utk transport lagi..sumpah sengkek..


*ada siapa siapa nak derma aku duit tak?? sgt sgt dialukn..haha!


aku nk cerita pasal subject aku utk sem nie..
first sekali subject business information system..okey..sgt SIKIT teori untuk dibaca..mmg SIKIT laaa..haha!
actually,BANYAK weyhhh..nk kena hafal and faham..final project dia kiteorg kena carik 1 system and try selesaikan problem dia..waaa...sgt SENANG! okey...


financial accounting..subject yg byk kira kira..mmg aku sgt PRO..pro la sgt kn?? aku da la tak suka kira kira..nk kena hafal formula yg sgt byk! tp nasib baik lecturer yg ajar sgt la best..aku suka!


system analysis n design..subject nie pun byk teori..nk kena faham betul betul..agak mengantuk la subject nie..haha! final project kiteorg kena pergi interview 1 company..then,tanya apa system yg dia guna and kena keluarkan idea utk upgrade system yg dia pakai..adoiii..pening weyh..


marketing..haha! subject yg aku suka tp byk teori..aku dah la paling paling tak suka menbaca weyh..sumpah tak suka..nk kena ingat and nk kena hafal bagai..ish..mmg aku SANGAT RAJIN la kn..weee~~


data communication..ishh..tak suka subject nie sbb ada pengiraan and ada teori..agak mengantuk..(aku tak tahu sama ada lecturer tu ajar bosan or aku yg bermasalah..huhu..)..yg lukis lukis tu aku suka laaa..tp bab menghafal mmg aku tak suka..daya ingatan aku nie mmg POWER sgt utk ingat semua tu okey..


last,subject arab...erkkkk...arab?? arab?? arab?? kene hafal..kene faham..aku basic pun takde weyh bahasa arab nie...presentation kiteorg kena berlakon..and yg paling best skrip dalam bahasa arab okey..terbelit belit lidah aku..ishhh...


kesimpulannya,sem nie boleh dikatakan semua subject aku TAK SUKA! tak tahu la pointer aku nanti macam mana..sekian,terima kasih..

No comments: