=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

15 April 2011

=kenapa best kalau jadi single??=



"i'm single ladies..i'm single ladies.." haha! macam best je jadi single kan..
Apa yang bestnya jadi single nie..?? nie apa yang aku rasa sepanjang aku jadi single.. ;))

1) topup..
nie penting sebab topup selalu ada..sebab dah takde message message..dah takde call call..kalau tak sepanjang masa nak message or call kan?? kat situ je dah jimat..kadang kadang dah expired pun topup still ada..

2)takde orang nak larang larang..
kalau single nie nak buat apa pun takde orang nak larang or marah marah..boleh buat apa yang kita suka..

3) tak perlu nak hantar report..
kalau single,nak keluar mana mana pun tak payah nak call or message nak bagitahu kita pergi mana..keluar je ikut mana yang kita suka..balik pukul berapa pun tak kisah..nie kalau ada couple,keluar depan rumah pun kena bagitahu..erkk..

4) duit tak banyak habis..
kalau keluar dating mesti kena keluarkan duit kan?? makan lagi..wayang lagi..shopping lagi...beli tu beli nie..kalau couple kaya pun lama lama kayap jugak...haha! so,kalau single tak perlu nak keluarkan duit banyak banyak..keluar untuk diri sendiri sahaja..

5) kawan..
nak kawan dengan siapa siapa pun tak kisah..takde nak jeles jeles..nie kalau ada couple,kawan dengan orang nie je nak jeles bagai..please laaa...

6) handphone..
takde la nak berkepit dengan handphone 24jam kan..haha! nie kalau tak handphone tu harus pegang..nanti kalau tak reply message kang gaduh..

7) spend time dengan kawan..
kalau single dapat la keluar dengan kawan kawan..nak menggedik gedik pun takde orang nak kisah..nie kalau ada couple asyik nak berkepit je..asyik nak keluar dengan couple je..bila putus kawan jugak yang kau cari..!

8) tension..
bila single hati pun tenang je..takde nak tension tension..takde la agenda gaduh gaduh..nangis nangis..kecewa kecewa sebab putus cinta bagai..kalau dapat couple yang buat hati tenang takpe..nie kalau dapat yang menyakitkan hati,sama dengan je kan..

9) berkerut..
kalau single muka mesti ada senyum..takyah nak fikir masalah yang tak penting..kalau couple,gaduh je muka macam &^**&&.. haishhhh...bila tanya,jawapan dia "gaduh dengan gf/bf aku laa.." caittt...


single is better..and maybe sometimes got bored..tapi kena ingat la yang kita masih ada kawan kawan..tapi kalau korang dah jumpa pasangan yang boleh hidup semati tu korang teruskan je la..takkan la nak membujang sampai ke tua plak kan..hahaa! and make sure pasangan kita tu adalah pasangan yang terbaik buat kita... ;))


love,
 

 Sila LIKE kalau suka..

No comments: