=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

29 July 2011

=Kisah malam tadi=


owhh..semalam semua orang sibuk cakap pasal bola..Malaysia lawan Singapura..yes! aku pun tengok live okey..tengok live dekat rumah..hahaha! mana sempat nak pergi stadium..balik kerja je dah pukul berapa kan..so, tengok live dekat rumah je laaa..lagi pun aku tengok kat stadium ramai orang..sesak! walaupun Malaysia tak layak ke peringkat seterusnya tapi aku cukup bangga kot..yang penting Malaysia kalah bermaruah..takde drama samarinda nie kan...


kali nie aku tengok penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi terbaik la kan..kira dia dapat fokus la lepas mencetus kontroversi..aku malas nak story..itu hal peribadi dia..kalau dia hilang fokus semalam, memang Singapura dapat gol kan banyak..tapi dapat diselamatkan dengan kepantasan Khairul Fahmi walaupun lepas satu gol..

Kredit harus diberikan pada Safie Sali sebab berjaya dengan memberi satu gol pada Malaysia..dia memang terbaik la kan..tapi Amirul Hadi kurang menyengat malam tadi..tak tahu sebab apa..mungkin juga dengan ketiadaan Safiq, Malaysia agak down sedikit..



Btw, sebagai rakyat Malaysia, kena la menyokong Malaysia..tak kira la menang atau kalah..jangan bila menang je dok menyokong..bila dah kalah dok memaki..tu la salah satu perangai rakyat Malaysia yang suka memaki..kalau rasa diri tu hebat sangat, pergi la main untuk pasukan Malaysia..

AKU TETAP SOKONG #SKUADHARIMAUMALAYA

*Stadium tiba tiba jadi penuh..Masa Malaysia lawan dengan Chelsea,Arsenal dengan Liverpool rasanya stadium lagi penuh dengan orang yang dok menyokong pihak lawan..agaknya baru dorang sedar kot yang dorang duduk dekat Malaysia dan warganegara Malaysia..MAYBE..


Sila LIKE kalau suka..

6 comments:

Amirah Suhana said...

yea betul tu sis :) malaysia tetap di hati!

Lala Adila said...

yes babe . idop harimau malaya . hehe

sueMUNCET said...

@Amirah Suhana : yes! Walau apa pun kan.. ;)

sueMUNCET said...

@ Lala Adila : yeah! hidup harimau! ;p

cantekk said...

sebak tau bile tgk smgt penyokong2 msia,

sueMUNCET said...

@ cantekk : kan...semangat penyokong Malaysia.. ;)