=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

03 October 2011

=2 years already..still searching=

30 September 2011, i'm 2 years already SINGLE..rasa macam tak percaya je yang dah dua tahun aku berstatus SINGLE..wahhhh..pecah record..hahaha! tak pernah pernah aku single lama macam nie..kira hebat jugak la aku nie..okey..perasan..ngeee...

hidup single ada yang membosankan dan ada jugak yang menggembirakan..terpulang pada individu dan diri masing masing la kan..nak cari someone yang special bukan senang weyh..bukan macam nak beli ikan dekat pasar tu..susah woo...

bagi diri aku la,aku memang susah nak jatuh cinta..susah nak suka dekat lelaki..susah nak percaya dengan lelaki..dan susah nak terima lelaki dalam hidup aku..tapi bila dah jatuh cinta,dah suka dekat lelaki,dah percaya dekat lelaki,dah boleh terima lelaki, memang aku akan setia giler dekat lelaki tu..*bukan nak puji diri sendiri tapi tu kenyataan.. tapi bila cinta dikhianati, tu yang bila putus cinta memang mengambil masa yang agak lama untuk bercinta balik..

buat masa nie pintu hati aku dah tertutup serapat rapatnya untuk bercinta balik..kunci tu aku dah buat jauh nun dekat laut..*ayat tak boleh blah...bhahaha...

tapi aku yakin setiap manusia dekat muka bumi nie Allah dah bagi pasangan masing masing...kita hanya perlu sabar dan mencari dimana pasangan kita itu..kadang kadang ada betul betul depan mata kita tapi kita sendiri yang tak nampak..so,takde istilah laku ke..tak laku ke..

kalau dah jodoh tak kemana..banyakkan berdoa agar diri dijodohkan dengan orang yang baik baik dan bukan  dengan orang yang suka mengambil kesempatan..sama sama la kita berdoa okey..

*Agak agak ada ke lelaki yang berjaya bukak pintu hati aku untuk bercinta balik??
ehem ehemm..

 

 Sila LIKE kalau suka..

6 comments:

Kathy Tuah said...

insyaAllah ada nye tu ^^

cik kinchnaf said...

fulamak !!

2 YEAR single...tak sangke aku.. ;)

btw, aku doakan cepat2 dapat jodoh tau yunk.. ;p

sueMUNCET said...

@Kathy Tuah : aminnnnnnnn..doa doa la.. ;)

sueMUNCET said...

@ cik kinchnaf : kan..aku pun tak sangka..bhahaha...

nabila faryzza said...

mana mana laki nak dapatkan cinta sueMUNCET, kena cari kunci hati dia kat laut. hehe :)

sueMUNCET said...

@ nabila faryzza : haha! betul betul betul.. ;)