=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

08 March 2012

=Rindu zaman belajar=


waaaa..tiba tiba malam tadi rasa macam rindu zaman belajar dulu..masa mula mula register memang tak kenal siapa siapa plus kena plak duduk hostel..dua sem plak tu kena duduk hostel..bersyukur sebab dapat roomate yang best..aku rasa duduk hostel nie menakutkan kot..lagi lagi bila terjaga di tengah malam..biasa la..orang tak pernah duduk hostelkan..hahaha! masa tu memang membosankan duduk hostel nie..dah la tv takde..laptop takde..pakai handphone cikai je pun..mati kutu woo duduk hostel..

gambar hostel takde sebab tak menarik..hikhik..

dah la kedai makan seketul je..sedap tak sedap kena hadap jugak..student selalu dikaitkan dengan maggi..macam tu jugak la dengan aku..kalau takde duit mesti maggi la paling sedap ketika itu..dah macam makan spaghetti..hoho..kalau duduk hostel mesti ada limit masa untuk keluar kan..limit pun pukul 11..kalau lambat je kena compaun..benci!
luar huduh dalam kondo..okey tak..tipu je..
sumber : Encik Google
sem tiga aku dah duduk rumah sewa..yeayyyy..bahagia je rasa..hahaha! memang susah masa mula mula nak cari rumah sewa tu..tapi berkat kesabaran dapat jugak la rumah sewa dekat Pandan Terrece tu..dua tingkat okey..murah pun murah..dekat dengan kedai..jalan kaki je..bila malas masak mesti akan lepak kedai Alim..tengok bola pun kat kedai Alim..sampai kan orang orang kat situ dah kenal kitaorang dah..hahaha! 
sumber : Encik Google
terus terang aku cakap kat kolej aku memang tak ramai kawan..especially kawan lelaki la..ada tu ada tapi kenal kenal macam tu je..dekat kolej je laa..kalau sekolah rendah dengan sekolah menengah jangan ditanya laa...haha! tapi aku memang rapat dengan Fieza dan Suezieyla..dari first sem sampai last sem memang bertiga je laa..jangan tanya la kalau aku kawen nanti tak ramai budak kolej yang datang..huhu..

actually,banyak sangat kenangan masa zaman belajar nie..rindu dekat lecturer lecturer yang ajar aku masa first sem sampai last sem..insyallah aku akan jejakkan kaki ke kolej tu nanti masa nak ambil baju konvo..hahahaha!


 Sila LIKE kalau suka..

13 comments:

AishaMyra said...

haha . my dad selalu pesan , enjoy your campus life . jgn asyik nak study sampai tak cukup tidur semua . so macam ni rupanya bila seseorang dah habis belajar . rindu kan waktu-waktu kat kolej . >_<

#lepas ni nak enjoy jeeee ! ngeh3 :D

sueMUNCET said...

@ AishaMyra : enjoy jangan sampai lupa pelajaran sudah.. ;)

poohrist said...

enjoy your study..
memang best time study kan??
kita pun rindu jugak zaman2 tue..
bila teringat sedih pulak..
rindu kekawan..

kinchnaf said...

congrate syg...da nak konvo yew ;) jelessss ^^

sueMUNCET said...

@ poohrist : mmg best pun time study.. ;)

sueMUNCET said...

@ kinchnaf : lambat lagi la sayang nak convo..

Eien Mohmad said...

ehh dear, you KPTM KL? eien pun kptm kl jugakkk. seriouslyyyyy

sueMUNCET said...

@ Eien Mohmad : ha'ah dear..study kat kptm..tapi akhir tahun2011 dah habis study.. ;)

fyza said...

salam.hostel kt kptm kl okey tk?erm mcm mne sy nak dpt rumah sewa mcm awk sewa dlu ea?tp sthun kne tnggal kt hostel ke?

Fyza Hafizah said...

salam.hi.sy nak tnye hostel dkt kptm kl okey tk?sthun msti kne dduk dkt hostel ke bru bleh sewa umah?mcmtu?

sueMUNCET said...

@ Fyza Hafizah : okey je kot..sem 1 hingga sem 2 mmg kena duduk hostel..

Cik Aichrah said...

Slam.. Ade rumah kosong tak kat sane?.. Kami stdent bru nk cri rumah sewa.. Klau ada bleh tak inform kt sni ==> aichrah.blogspot.com or sesengat comel.. Tq

sueMUNCET said...

@Cik Aichrah : alamak.. tak tahu la..sbb dh lama tinggalkan zaman study nie.. dah tak duduk dekat sini dah..