=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

06 March 2012

=Sejarah telefon bimbitku=


saja nak cerita pasal sejarah telefon aku..Aku start pakai handphone masa umur 14 Tahun..masa tu memang teruja giler bila dapat handphone..biasa la..budak budak kan masa tu..first handphone yang aku pakai adalah :-

1) Nokia 3310
siapa siapa yang pakai handphone nie waktu tu memang dah kira mewah laa..dulu handphone nie mahal..

2) Nokia 6101
lepas tu, aku pakai handphone nokia nie..handphone nie kecik je..aku pakai handphone nie masa form 4 kot kalau tak silap aku..aku kerja part time dan beli handphone nie..

3) Nokia 5530
masa umur 18 tahun aku beralih ke handphone nokia ini..aku memang suka giler kot dengan handphone nie..sampai sekarang handphone nie masih ada dengan aku dan masih elok..

4) Sony Ericsson W880i
 lepas aku setia dengan Nokia, aku beralih ke sony ericsson.. aku suka handphone nie sebab dia nipis je..memang style habis la pakai handphone nie..hikhik..masa umur 19tahun aku pakai handphone nie..

5) Sony Ericsson Naite J105
aku jual handphone Sony Ericsson W880i tu dan beli handphone Sony Ericsson J105 nie..handphone ni pun masih elok lagi..

6) BlackBerry Curve 8520 white
and now aku pakai handphone ini..yang dihadiahkan oleh my mom dan my sister..mungkin aku akan setia dengan blackberry nie..aku tak terfikir pun nak tukar handphone lain walaupun orang lain sibuk nak pakai iPhone..

sekarang nie aku masih ada dua handphone yang masih disimpan iaitu handphone Nokia 5300 dan handphone Sony Ericsson Naite J105..




 Sila LIKE kalau suka..

4 comments:

norshila ibrahim said...

hi..sma la kita..1st hp nokia 3310..rndu hp tu...

my story:
http://shilagyla.blogspot.com/2011/05/al-kisah-henfon.html

hidayah said...

seronok pulak baca entry pasal henpon nih..
terkenang memori sendiri dengan henpon..
hehe..

sueMUNCET said...

@norshila ibrahim : haha! mesti first hp adalah nokia 3310..

sueMUNCET said...

@ hidayah : masing masing ada kenangan dengan hp kan..hikhik..