=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

23 May 2012

=Mop dan Pakcik Tua=

Nak share satu cerita dengan korang..

A : Beb..kenapa kau lalu dekat pakcik tua yang tengah mop lantai tu?
B : Kenapa? salah?
A : Kau tak nampak ke pakcik tua tu tengah mop lantai?
B : Nampak la..
A : Habis tu, yang kau lalu jugak tu dah kenapa? atleast mintak maaf la dekat pakcik tu..kesian pakcik tu kena mop balik..
B : dah kerja dia..
aku pandang pakcik tua tu dengan penuh rasa simpati..yelaa..dah mop lantai tu bersih bersih tapi still ada orang lalu lalang dan pijak lantai tu lagi..sambil mengelap peluh didahi, pakcik tua tu mop balik lantai yang dah kotor tu..sumpah tak sampai hati nak tengok..hati kaca macam aku memang tak boleh nak tengok..


 Sila LIKE kalau suka..

6 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

memang la tu kerja dia..tapi kalu kita sengaja kotorkan kawasan yang dia baru jerk mop dan bersihkan memang tak berhati perut namanya...

kalu awe nak lalu pun awe mesti mintak izin dan cakap sorry..bayangkan tu adalah mak ayah kita atau sedara mara

sueMUNCET said...

@Nur Hawa Mohd Zin : kan awe..sumpah sue rasa sedih giler..kesian pakcik tu kena lap balik..org yg lalu lalang kat situ buat muka tak bersalah je pijak lantai yg pakcik tu dah lap.. ;(

lola delova said...

kadang-kadang kita tak perasan pun pakcik tu tgh mop lantai. tapi klau dah tersedar, selain minta maaf kat pakcik tu, ko bley ckp
"pak cik biar saya tolong mop kan. haha..sanggup ke?"

--> http://loladelova.blogspot.com

sueMUNCET said...

@ lola delova : alaa..dah terang terang nampak pakcik tu tengah mop..lagi nak pijak jugak..lepas tu, nak mintak maaf pun tak..

nabila faryzza said...

memang la tu keje dia, tp consider la skit. dia dah tua kot. kesian laa. ishhh! #emo

sueMUNCET said...

@nabila faryzza : mmg emo pun..haishhh..