=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

14 May 2013

=Review : BB Doll Cream by Mollys Beauty=

Aku nak buat review pasal BB Doll Cream by Mollys Beauty.. Member aku yang memperkenalkan BB Cream nie pada aku..Aku bukanlah jenis yang suka sangat pakai foundation nie..sebab bila pakai je muka mesti berminyak.. tapi bila aku pakai BB Cream nie, seriously aku memang suka giler giler giler dengan BB Cream nie..kenapa aku cakap aku suka?? sebab :

Muka tak berminyak!!

jujur, kulit muka aku nie memang tahap minyak yang kalau dikumpulkan boleh goreng telur sebiji..serious! kadang kadang dalam air-corn pun kulit boleh berminyak..tak ke pelik..tapi bila aku pakai je BB Cream nie, kulit tak berminyak..tu yang buat aku suka giler dengan BB Cream nie..bila pakai BB Cream nie, orang takkan perasan yang muka nie pakai foundation..
BB Cream nie dia ada satu colour je dan sesuai untuk semua jenis kulit! bila apply dekat kulit, dia akan ikut tona kulit korang..so, tak payah risau if kulit korang putih ke, kuning langsat ke, hitam manis ke, hitam tak berapa nak manis ke, memang sesuai..

Benefit lain :
 Tidak berminyak. 
Hilangkan minyak, jerawat,parut,jeragat. 
Tampil cantik hanya dengan 1 minit. 
Anti rekahan. 
Tidak perlu pakai bedak. 
Menutup pori-pori terbuka.
 Wajah nampak natural tanpa makeup yg tebal. 
Sesuai utk kegunaan harian dan makeup pengantin. 
Menjadikan kulit halus, licin dan gebu. 
Tahan sehingga 12 jam

cara pakai, korang just guna jari runcing korang tu..sapu dekat muka..dahi, pipi, hidung,dagu..then, korang sapu bagi rata..tapi nak guna span pun boleh..korang just basahkan span tu..ikut mana mana yang korang suka..macam aku, aku guna jari je..hihi..after tu, kalau nak pakai compact powder pun boleh..nak pakai BB Cream nie je pun boleh..that's why aku cakap BB Cream nie best!
 aku pakai hp bb je..bukan andoid yang ada software edit gambar tu..pic dekat atas nie no edit..
just hanya guna BB CREAM and Eye Liner..
bezanya?? aku berjaya menutup mata pandaku! yeayyyy!

so far, sepanjang beberapa hari aku pakai nie, memang aku suka..tapi BB Cream nie takde tetiba kau pakai muka putih macam Adira tu..dia akan nampak more natural gitu..

tapi yang tak bestnya, BB Cream nie memang cepat je nak sold out..sangat sangat limited..sebelum sold out, baik korang order cepat cepat..mesti tak menyesal..if korang nak beli BB Cream yang super duper best nie, korang boleh pm/inbox Cik Myza nie..klik INI..

HARGA : RM50 SM/ RM55 SS
TAK TERMASUK POSTAGE YE WAHAI ADIK ADIK AND KAKAK KAKAK..








Sila LIKE kalau suka..

2 comments:

NURUL ATIKAH said...

ke sini http://nooruldebisa.blogspot.com/ mind follow me :-)

Farah Atikah said...

Hi dear... Saya ada jual yaa... Saya agent sah mollys beauty.... Harga utk clearkan my stock only rm35 free postage for 1pcs... Original from MOLLYS BEAUTY... Berminat boleh lah whatsapp saya 0174557770 ya tq ;)