=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

20 June 2013

=Review : Tanaka Powder aka Tate by D.E.A=

Kali nie aku nak review pasal product Tanaka Powder aka Tate by D.E.A iaitu bedak sejuk..alaaa..yang Nora Danish pakai tu..aku memang ada baca pasal bedak nie..ada merancang jugak nak beli tapi yang nie aku dapat free dari kawan aku..dia dapat dua dari kawan dia..dan dia pun murah hati bagi aku satu..so, aku pun amek je la..dah orang nak bagikan..rezeki jangan ditolak..hikhik..
nie la rupa bedak tu..bau lemon..bau dia takde la macam orang cakap macam bau sabun cuci pinggan tu..bau dia wangi je aku rasa..takde plak rasa macam letak sabun cuci pinggan dekat muka..hahaha!
nie gambar keesokkan harinya..before pergi mandi, aku snap la..bedak tu masih ada dekat muka okey..

yang bestnya pakai bedak nie adalah :
wangi
senang nak pakai
takde melekat dekat sarung bantal

bila aku pakai bedak nie memang aku rasa kulit tak seberapa nak berminyak..tu yang penting okey..jerawat cepat je kecut..and effect lain tu aku tak rasa lagi..maybe sebab aku baru je pakai..tak sampai seminggu pun lagi..and aku nak tengok sama ada parut jerawat aku nie boleh hilang ataupun tidak..nanti aku update okey!

bila korang pakai bedak nie boleh la feeling feeling macam Nora Danish okey! hahaha!



 Sila LIKE kalau suka..

4 comments:

Anonymous said...

Boleh komen apa kesan bedak ni sehingga hari ni?terima kasih.

sueMUNCET said...

@ Anonymous : so far, nak dekat sebulan pakai nie memang best la.. bila basuh muka, rasa fresh giler.. muka tak berminyak.. jerawat pun cepat je kecut..tak sempat nak membiak pun dekat muka nie..hikhik..kalau gosok dekat badan, daki daki pun hilang.. :)

stephanie jannet thomas said...

Nak tau kalau blh hilang parut jerawat ke x? Saya x de jerawat dah. Parut je tinggal

sueMUNCET said...

@stephanie jannet thomas : parut makin pudar tapi ambil masa.. :)