=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

20 August 2013

=Review : Malindo Air=

"Sue..hari tu kau pergi Sarawak kau naik apa??"
"Murah tak??"
"Seat dia okey tak??"
"Selesa tak??"

okey okey.. nie cheq nak habak mai nie.. Masa aku pergi Sarawak hari tu, aku naik Malindo Air.. First time okey naik Malindo Air.. yelaa..lagi pun Malindo Air nie still baru kan.. Ofcoz la rasa cuak tu ada.. hikhik..

for your information, payment untuk tiket flight nie boleh bayar guna credit card or debit card ( cimbclick, maybank2u, etc) haaa..senangkan? siapa takde credit card tu boleh pilih Malindo untuk fly..ecehhh... haha! 

korang boleh bawak beg 20kg untuk seorang yee.. tu kalau tak cukup jugak tak tahu la nak cakap apa..huhu..
nie tiket dari Kuala Lumpur ke Kuching, Sarawak hari tu..
Korang takyah susah susah nak menapak pergi dekat kapal terbang dengan panas terik tu.. just ikut lalu yang kapal terbang tu parking.. 

staff dekat sana semua peramah okey.. stewardess tak lekang dengan senyuman..
bila dah fly tu, ada sediakan meal.. kita okey la dapat roti dengan air daripada tak dapat langsungkan..
boleh la buat alas perut..

siap ada screen kecik macam tv tu.. ada macam macam movie, boleh dengar lagu, boleh main games.. just korang kena bawak earphone sendiri kalau nak dengar.. takpun korang beli dekat dalam flight tu.. harga tak sure berapa..
nie tiket balik dari Kuching, Sarawak ke Kuala Lumpur.
bye bye Malindo.. insyallah anda akan menjadi pilihan apabila bercuti.. hikhik..

overall, aku berpuas hati dengan service yang diberikan.. seat pun selesa..tak sempit.. stewardess yang sangat friendly.. 

More information boleh la terjah website Malindo Air..


 

 Sila LIKE kalau suka..

2 comments:

Eina Sakinah said...

tak pernah naik lafi malindo tp nmpk okey jugak la kan malindo ni.. siap dpt air n roti free.. siap ada tv leh tgk movie.. x la mcm naik AA, hehe :D

sueMUNCET said...

@Eina Sakinah : kan... so far, masa naik malindo nie service dia memang okey.. :)