=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

29 November 2013

=Jangan curang!=


Menipu?? Aku fokus pada curang, perasaan yang anytime boleh berubah.. Aku tak tahu kenapa dalam setiap perhubungan mesti salah seorang akan menipu atau curang.. Maybe ada sebab sebab tertentu kenapa berlakunya kecurangan tu.. tapi bagi aku, even apa pun reason, tak perlu nak tipu atau curang.. 

Nak sayang, nak cinta memang tersangat la boleh but don't too much dear.. Risiko rasa kecewa or sedih tu terlalu la tinggi tapi kena banyakkan berdoa okey.. 

So, bagi orang yang curang nie pernah tak terfikir hukum karma?? Bukan dendam tapi what goes around come around or what you give you get back..gituu.. omputih sangat.. haha!  Bukan susah pun nak jujurkan.. kalau dah rasa tawar hati or dah tak sayang ke atau dah TERCURANG ke, better jujurkan.. Memang susah nak terima, memang akan meraung, menangis bagai nak giler, plus boleh kurus wooo.. haha! insyallah lama lama akan okey.. serious talk.. Better sakit sebab tahu hal sebenar daripada menangis sebab kena tipu kan..


macam quote diatas tu.. kalau rasa dah tak suka, dah tawar hati, dah bosan, just tinggalkan.. 
peace!



 Sila LIKE kalau suka..

2 comments:

Huny eda said...

batul 2..kalau dah tak syang..baek terus terang ja kan..tak patah nak putar belitkan segala.

sueMUNCET said...

@Huny eda : kebanyakkannya pilih untuk curang..