=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

04 November 2014

=Berkaitan hati=


Hari ni 4 October 2014.. Apa yang aku rasa hari ni? totally zero.. Mimpi malam tadi macam nak bagi petunjuk je.. memang la orang cakap mimpi tu hanyalah mainan tidur.. tapi kadang kadang mimpi boleh jadi kenyataankan??

Pernah tak korang rasa sayang dekat seseorang secara tiba tiba atau sayang dekat orang baru yang muncul dalam hidup korang disebabkan dia kelakar, slumber, selalu buat korang senyum even masa tu korang takde rasa nak gelak pun, selalu ada masa untuk korang, agak bongok perangai tu (hahaha!) or something else?? mesti pernah kan? tipu la kalau tak pernah..

Mula mula kenal maybe masa tu kita tak anggap apa apa pun... macam kawan biasa.. takdir.. yes takdir.. Allah yang dah atur dengan siapa kita kenal, dengan siapa kita jumpa.. Bila dah kenal dan ada sedikit karakter yang buat kita suka, mesti perasaan sayang sebagai kawan tu ada.. Bila dah ada rasa tu, mesti ada perbezaan.. perbezaan dari segi hati dan perasaan.. dulu maybe kita tak fikir pun yang dia akan jadi sebahagian penting dalam hidup kita..

As a friend, mesti kita taknak hilang dia.. sebab apa? sebab kita dah selesa berkawan dengan dia.. bila dengan dia, kita tak berpura pura..  boleh tunjuk diri  yang sebenarnya.. macam mana perangai kita bila keluar dengan kengkawan perempuan, macam tu la perangai kita bila keluar dengan dia..

tapi one day, kita akan hilang dia jugak.. hilang dari segi apa? hilang bila dia dah berkahwin.. masa kawan boleh je nak lepak berdua, selalu je wassap bagai sampai pukul3,4 pagi tapi bila salah seorang dah kahwin gap tu pasti ada.. nak taknak  kena jugak hadapkan? kadang kadang terfikir jugak kenapa mesti nak kenal dengan dia.. kalau tak kenal mesti takkan ada rasa macam ni kan?? hmmmmm..




Sila LIKE kalau suka..

3 comments:

Jalal boy said...

Salam pengenalan, Jemput untuk berblogwalking ke blog saya juga.. Jalalboy

Amanina said...

Semua yg Allah aturkan tu dah cantik kan :) hihi pernah juga rasa macam awk rasa, tapi insyAllah peluang tu mematangkan kita utk lebih belajar menghargai :)

sueMUNCET said...

@Amanina : mesti ada sebab kan kenapa jadi macam ni.. its okay.. hikmah pasti ada.. thanks awak.. :)