=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

26 April 2016

=Hello Penang=

Boleh tak nak update pergi trip Penang bulan Januari punya? Ahhh. Nak update jugak walaupun dah basi. Hahaha!

Pergi 3hari 2malam. aku pergi trip ke Penang dengan kengkawan sekolah rendah aku. Macam biasalah, harus aku yang jadi drive. Huhu.

Hello Penang!

15/01/16
Pagi tu gerak dari Sunway (sebab kengkawan aku 3 orang tu duduk Sunway), dalam pukul 1 macam tu sampai Penang. Jalan smooth je. Tak jammed pun cuma panaihhh tu tak tahan. Kiteorang decide stay dekat Tune Hotel sebab murah. Price yang kiteorang dapat RM240 untuk 3H2M. Ke ada lagi yang murah? Ambil hotel murah sebab bukan whole day dekat dalam bilik pun. Ingat honeymoon ke? Lalala~

Pkl2 macam tu check in. Rehat, buat la apa apa yang patut lepas tu terus pergi cari Mee Sotong dekat Padang Kota.
muka lapar memasing. penat pun ada.

ni la rupa mee sotong. 


Lepas dah kenyang, terus pergi Street Art. Ingat nak sewa basikal tapi seriously panaihhh giler sampai aku rasa better jalan kaki je laa. Tu pun tak jalan habis.

hakak tumpang sat. takpayah pandang kerek sangat.


Lepas tu, balik hotel. Rest. Malam tu baru keluar pergi cari Nasi Kandar. Then, kiteorang decide nak makan dekat Nasi Kandar Beratur. Pkl9.30 macam tu kiteorang dah sampai tapi nasi kandar beratur  bukak pukul10. So, kiteorang jalan dulu la dekat area situ. Pukul10 macam tu dah ramai orang. Memang kena la dengan nama. Memang panjang plak beratur. Nasib cepat, kalau tak memang takde tempat. Not bad la makan dekat situ. Nak kata murah pun boleh tahan la.

tak sia sia beratur panjang. nyummy!

Balik hotel and tidur sampai tak ingat dunia. Haha!

16/01/16
Bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, terus mandi. 
harus snap pic sendiri sementara tunggu kawan yang lain siap. Biasa la perempuan siap memang KEJAP.

Pagi tu kiteorang pergi breakfast dekat Roti Telur Goyang. Seriously, memang berbaloi la bayar RM3.50 dengan telur yang besar itteww.. Macam aku yang fav teh tarik ni memang kaw kaw teh tarik dekat situ. Terbaik wokkk..

besar bak angggggg..

Lepas tu, nak pergi Bukit Bendera. Tak sabar nak naik cable car. Yeayyy! Sampai sana je,cable car under maintenance!!!! Whatt??!!! Aku datang jauh jauh sebab nak pergi Bukit Bendera la weyhhh. Apehal time ni maintenance bagai. Arghhhh.. terus nangis guling guling sebab tak dapat pergi Bukit Bendara. Okay. Itu tipu. Frust giler weii datang jauh jauh tak dapat pergi Bukit Bendera. Tu nak suruh aku datang lagi letteww.. *tangan dibahu mata keatas"

Dah frust menonggeng tadi terus pergi beli borong jeruk Pak Ali. Borong la selagi mau. Tengah hari tu lunch dekat Kapitian. Nak cari parking kemain susah. Haishhh. Macam biasa la, aku dengan naan cheeae berpisah tiada.

kapitan


Petang tu pergi makan rojak pasembur yang orang cakap jawab makan la kalau datang. Actually dah kenyang tapi takpe la. Gagahkan diri makan jugak sebab bukan selalu dapat datang Penang kan.


Lepas tu, terus pergi Batu Feringgi. Yeayyy! Finally dapat jugak dengar deruan ombak. Cehh.. poyo je kau kau sue.

snap oleh abang mata biru.. wuuuuuu..

Malam tu, lepak bilik je sebab esok pagi nak balik Kl dah dan aku memerlukan rehat yang cukup untuk drive. Gituuuuu..

17/01/16
check out. Singgah kapitan. Makan makan dan makan. Ingat balik tu konon nak singgah nasi 7benua, sekali tutup. Hampeh betul.

Tu la cerita aku pergi Penang. Macam kena repeat lagi je kan pergi Penang tu sebab nak pergi Bukit Bendera. Frust jugak la. Aku pergi Penang asyik makan je. Duduk lama lagi mau 5kilo naik berat badan aku. Hahahaha!

Tol Pergi Balik : RM100
Minyak Kereta : RM120
Hotel : RM240 3H2M

Total : RM460 / 4 = RM115 Seorang

Makan tu sendirian berhad la yeee.. ni aku bagi untuk share punya.


 Sila LIKE kalau suka..

No comments: