=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

28 June 2011

=susah ke nak lupakan CINTA PERTAMA??=

wahhh..dah lama tak update pasal cinta kan?? almaklum la..aku kan tak bercinta..boleh tak bagi alasan tu?? hahaha! 



cinta pertama?? aku rasa semua orang ada cinta pertama..betul ke orang cakap cinta pertama susah untuk dilupakan?? dan aku pun ada jugak cinta pertama..siapa siapa yang follow blog aku dari mula tahu la siapa cinta pertama aku..bagi aku betul la cinta pertama memang susah nak lupakan..sememangnya aku sangatlah mencintai dia..*geli plak..haha! tapi apakan daya jodoh tak berpihak pada aku..jodoh dia dengan perempuan lain..dan sekarang pun dia sangat bahagia dengan perempuan itu..aku yakin Tuhan tu maha adil..dan mungkin jodoh aku akan lebih baik dari sidia yang aku cakap cinta pertama tu..

betul la kan..tak mudah untuk kita lupakan cinta pertama dalam masa yang singkat..ada yang mengambil masa yang bertahun tahun untuk lupakan cinta pertama..begitu jugak dengan aku..walaupun nak masuk dua tahun tapi cinta pertama tu macam susah je nak lenyap dari ingatan..

bila aku fikir balik bukan susah nak lupakan cinta pertama..cuma ada diantara kita macam taknak lupakan cinta pertama tu..mungkin ada reason sendiri kenapa taknak lupakan cinta pertama itu..dekat mulut memang la cakap dah lupakan tapi dalam hati tak siapa yang tahu..dan tak baiklah nak tipu diri sendiri kan..

cinta tak semestinya memiliki..begitu jugak dengan cinta pertama..tak semestinya cinta pertama tu adalah yang terbaik..dan tak mestinya cinta pertama tu adalah jodoh kita..mungkin Allah temukan kita dengan cinta pertama dan akan meninggalkan pengajaran dalam cinta pertama itu sekiranya cinta pertama itu bukanlah milik kita...

P/S : Maybe sebab itu jugak la aku masih lagi SINGLE..bhahaha..


Sila LIKE kalau suka..

9 comments:

ghab van hal said...

=)..saya pon..kekeke

sueMUNCET said...

@ ghab van hal : ;))

HarUmiE AkieRA said...

kiera pn..susah jgk nk lupekn die..wlpn ckp da bnci tp still nk tw stts die kt dlm fb..pic tbaru die..die hina kiera bgitu terok pn kiera msh ade lg rase syg kt die..bhahahah gila kn kiera neh..cinta ptame susah nk lupa sbb hbgn kiera dgn die ulu da 5thn..oleh sbb pmpn laen tros die brbh hati..bole buat novel neh ahahahaah

sueMUNCET said...

@ HarUmiE AkieRA : memang susah nak lupakan cinta pertama..tapi kena yakin semua tu pasti ada himah..hope kiera akan jumpa lelaki lagi better dari dia okey! ;)

Anonymous said...

saya ditinggalkan perempuan (cinta pertama) setahun yang lepas. saya cintakan dia dalam diam sejak form 1.tahun 2009, saya luahkan perasaan saya pada dia dan dia menerima saya. akhirnya dia tinggalkan saya dengan alasan yang kami x bboleh jadi lebih dari seorang kawan walhal dia tinggalkan saya demi lelaki lain. macam2 saya buat untuk lupakan dia, saya merokok,saya hampir bunuh diri, saya minum arak, saya masuk kristian....saya geram, dia sekarang tengah berjaya dalam pelajaran dan hubungan cinta...saya pulak menangis tak henti2 saban malam...dengan CGPA saya bawah 2.5, macam mane saya nak teruskan kehidupan saya...lebih teruk lagi, saya sekarang difitnah dan dibuang rakan2....patutkah saya teruskan hidup sekarang???? -M.A.bin.M-

sueMUNCET said...

@ Anonymous : jgn seksa diri dengan perkara yang merosakkan diri..setiap yang terjadi pasti ada sebab..Allah takkan uji hambanya tanpa sebab..mungkin saudara akan dapat lagi baik dari dia..yg pastinya setiap manusia dimuka bumi nie Allah ada pasangannya..hope, saudara dapat berfikir dengan waras..selalu la igt Allah.. ;)

Anonymous said...

Ingat Allah, wujudkah allah? kalau wujud kenapa sya diuji begini???tapi x pe sekarang saya dah convert kristian fully...saya lebih tenang, saya sepatutnya brterima kasih pada perempuan tu sebab temukan saya dengan kristian...may jesus bless u sue muncet....

Anonymous said...

@HarUmiE AkieRA saya juga sudah 5tahun berpisah dengan dia..saya x dapat lupakan dia..kekadang saya masih berharap yang dia akan kembali..dulu saya yang minta putus... sampai skrg saya masih single...bab saya asyik teringat cinta pertama saya...berharap sngat dia akan hubungi saya lagi..nak tanya kabar jer jadi la...


~dom

Anonymous said...

sy pon susah utk lupakan 1st love... wlupn mcm2 perkara berlaku atr kami... wlupn dh 5 thn clash kmi penah jmpe balik.. dlm 2 thn skali.. n plg latest sy jmpa dia smlm sblm dia flyin back to sabah.. sy sygkn dia lg wlupn sy tau dia dh ada gf bru.. bila dia dgn sy dia ckp dia xde sape2.. dia mmg xmo ngaku wlupn dlu sy tau dia ade sum1 dri org lain... sedih... hope 1day sy jmpe sum1 yg syg sy... skg umo sy dh 27thn tp sy blum jmpe sape2 tp sy yakin jodoh tu rahsia Allah....