=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

27 March 2012

=Resipi : Oreo Chocolate=


ehem ehem..malam tadi aku ada sedikit rajin nak buat Oreo Chocolate..aku dapat resipi dari Akma AF3..hikhik..dan direspon baik oleh beliau di twitter..thanks sis.. ;)

barang dah lama beli tapi kesempatan nak buat tu takde sebab sibuk dengan wedding..so,malam nie ada masa untuk buat..jom try! 

Bahan Bahan

 Oreo,Cream Cheese,Coklat masakan dan White coklat..ikut suka hati korang la nak brand apa pun..yang penting HALAL..
then, korang hancurkan Oreo tu menjadi kecil kecil macam gambar diatas..aku cari jugak yang dah siap hancur tu tapi tak jumpa plak..
korang campurkan cream cheese tu dengan oreo yang dah dihancurkan..
gaul sehingga sebati..
lepas tu, gentil gentil jadi macam gambar diatas..ikut korang la nak bentuk macam mana..
letak dalam peti ais ikut suka berapa lama nak letak..
lepas tu, cairkan coklat masakan..salutkan dekat coklat yang dah digentil itu..masukkan semula dalam peti ais untuk beberapa minute..kemudian, cairkan white coklat dan hiaslah dengan white coklat itu..

selamat mencuba!

 

 Sila LIKE kalau suka..

6 comments:

suecomey..: said...

wahh bes nye..saye pernah wat oreo cheese cake :)

kinchnaf said...

macam sodap joo..
mane hasilnye yunk..
nak juge nengok.. ;)

sueMUNCET said...

@ suecomey..: mesti sedap..meh la share resipi.. ;)

sueMUNCET said...

@ kinchnaf : hasilnya?? jeng jeng jeng...kena buat sendiri..hahaha!

Zamani said...

pergh terbaik la.. teringin nak makan

sueMUNCET said...

@ Zamani : hehe..try la buat nanti.. ;)