=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

15 August 2011

=Putus cinta boleh kurus..=

eh..kenapa sejak dua menjak nie aku asyik buat entry cinta je nie..haha! saja suka suka..dulu masa aku putus cinta memang perit sangat..rasa macam dunia nie gelap je..macam dunia nie dah berakhir..makan pun tak lalu..tengok makanan je nampak muka ex.. terus jadi tak makan..sebab tu masa putus cinta memang aku kurus kering..macam tak cukup zat je..frust punya pasal sampai macam tu sekali..

tapi bila difikirkan balik rasa macam buang masa je..yela..kalau kita frust macam mana pun belum tentu ex kita tu frust macam mana yang kita lalui kan..tah tah dia lagi happy dengan hidup dia..okey okey..cuba fikir positif la..mungkin dia pun kecewa macam kita lalui..

tapi macam takde faedah pun kita seksa diri kita macam tu kan...badan kita yang terseksa kan..tapi aku suka sebab aku kurus je time tu..bhahahaha..lagipun masa tu masih budak budak mentah yang tak boleh nak fikir baik buruknya menyeksa diri macam tu..

hikmah yang aku dapat masa aku putus cinta dulu aku rasa lebih dekat dengan Tuhan..aku dah pakai tudung..aku dah mula jaga batas pergaulan aku..kadang kadang aku terfikir berapa banyak dosa yang aku pernah buat dulu..memang rasa menyesal tapi benda dah jadi..aku pun dah taknak berpatah balik..

now, aku just follow the flow..apa yang terjadi lepas nie memang aku akan get ready dari awal..tapi ingat ye..walau kita kecewa dalam cinta macam mana sekali pun jangan fikir yang dunia nie dah berakhir..jangan sia sia kan hari anda dengan menangisi pada orang yang tak reti nak menghargai anda..

jom layan lagu nie..

 

 Sila LIKE kalau suka..

2 comments:

ghab van hal said...

setiap benda ada hikmahnya kan..teruskan kearah kebaikkan..=)

sueMUNCET said...

@ ghab van hal : yes! thanks.. ;)