=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

24 June 2016

=Berkawan untuk apa?=

"Bila kau kenal dengan orang tu, kau rasa selesa. Kau rasa yang dia pun macam selesa dengan kau sampai satu masa kau mula ada rasa sayang dekat dia. Dan kau pun rasa yang dia pun ada rasa yang sama. Dia macam bagi kau harapan. Dia layan kau macam kau special sangat. Selalu spent together. And the end, kau dapat tahu dia dah ada girlfriend/boyfriend and the best part relationship dorang almost 4years. Apa yang kau rasa?"

Kalau aku ada dekat situasi tu, ofcourse aku rasa kecewa. Mesti rasa kecewa sedih marah bengang bagai. Yela, kau dah sayang dekat dia tapi lastly kau dapat tahu dia dah berpunya. Ingat senang senang ke rasa sayang tu nak hilang? Lain la kalau dapat tahu masa belum ada rasa sayang tu kan. Mungkin la boleh blaaa terus. Ni dah sayang baru dapat tahu.Yang lelaki/perempuan tu pun satu hal. Dah tahu diri dah berpunya yang nak kenal dengan orang baru dah kenapa? Saje nak try market ke acaner?
Sebab tu aku macam takut takut nak kenal dengan orang. Takut dah tersuka, dah tersayang, lastly dapat tahu dia dah berpunya. Yang kecewanya, aku jugak. Haha! tapi benda tu tak boleh nak elak. Lagi lagi melibatkan hati dan perasaan sebab benda tu bukan kita yang mintak. Sebab tu bila nak berkawan, kena jujur, ikhlas. Ni kau cakap kau ikhlas nak kawan tapi menipu. Acaner? 


Sila LIKE kalau suka..



No comments: