=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

15 December 2011

=Bila umur semakin meningkat, semakin susah nak cari pasangan hidup=

hmm...tension jugak kan kalau orang dok asyik tanya soalan yang sama berulang ulang kali..lagi lagi kalau keluar dengan kawan kawan yang dah lama tak jumpa..soalan macam tu sering kali ditujukan pada aku nie haaaa...dan bila aku bagi jawapan, setepek je aku kena balik..hahaha!
tapi betul jugak apa yang dikatakan..kalau tak cari mana nak datang jodohnya..memang jodoh ditangan Tuhan tapi kalau kita tak berusaha, tak dapat la hasilnya..diibaratkan macam tu la..jujur la aku cakap memang aku takde usaha langsung nak ada someone yang special..means, memang aku tak cari pun..dan hasilnya sampai sekarang takde boyfriend..hikhik..

bila aku suka orang tu, orang tu dah ada girlfriend..bila aku suka orang tu, orang tu tak suka aku..bila orang tu suka aku, aku macam takut..tah kenapa tah.."eh sue..dah nak 3years kau single..takkan la benda lama menghantui diri kau lagi.." cakap dalam hati..

seriously, bila umur semakin meningkat, semakin susah nak cari pasangan hidup yang betul betul serius dalam satu perhubungan tu..boleh tak aku malas nak fikir?? kbai..


 

 Sila LIKE kalau suka..

5 comments:

al_hakim said...

salah satu cara untuk menunjukkan cinta kita pada Allah adalah dengan mencintai sesama manusia..jodoh pun kena cari kan..=)

sueMUNCET said...

@ al_hakim : hikhik..tang nak cari jodoh tu yang malas..boleh?? hahaha!

MiMie AddNin said...

sgt stuju..saye pun ade prob same..rasenye sy dah bosan kot..mcm dah ilang perasaan..saye tak tau la sape yg bleh buat saye suke kat seseorg lagi...huhuhu!!

sueMUNCET said...

@ MiMie AddNin : haha! sama dengan la kan..tak tahu nak buat macam mana dengan hati nie..

Amal said...

makin meningkat umur tak semestinya tidak berjodoh syg...everyone has their spouse that already written by Allah..samada cepat @ lambat. benar, jodoh itu takkan dtg bergolek tanpa usaha but what kinda of 'usaha' ?? mungkin tak jumpa sekarang, jumpa masa akan datang.. tidak di dunia, mungkin di syurga nan abadi kelak :) Insyaallah...

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me