=Terima Kasih sebab FOLLOW blog SueMUNCET=

27 April 2011

=Entry khas untuk Puan Zalila Binti Mohamed=

sorry..ayat dalam entry ini agak panjang..


yes! hari nie genap 43 tahun usia bonda tersayang..walaupun saya jauh berada diperantauan tetapi sedikit pun saya tidak pernah lupakan bonda saya yang jauh nun di Puchong..*jauh la sangatkan..

Surat untuk mak..

"Pertama sekali orang nak ucap selamat hari jadi yang ke 43tahun mak..walaupun usia mak dah menjangkau 40-an tapi mak maintain muda..ngee..orang nak mak tahu yang orang sayang mak sangat sangat..orang tahu anak bongsu mak nie kadang kadang agak nakal..selalu melawan cakap mak..selalu buat mak makan hati dengan perangai orang..tapi semua tu secara tak sengaja..orang cuba untuk buat mak happy..tapi kadang kadang orang gagal..setiap kali orang buat mak sedih,setiap kali tu la orang rasa bersalah sangat..(T_T)..

bila difikirkan masa arwah abah takde dulu,orang tahu mak sedih..hari nie arwah abah pergi,esoknya orang nampak mak kat luar tengah termenung..orang tahu mak sedih bila arwah abah dah takde..tanggungjawab arwah abah semuanya dibahu mak..tapi masa tu orang tak dapat nak rasa apa yang mak rasa sebab masa tu orang kecik lagi..bila orang dah berusia 21tahun,barulah orang rasa apa yang mak rasa..macam mana mak besarkan 4 orang anak tanpa bantuan seorang lelaki..mak bekerja keras untuk cari duit bagi kami 4 beradik makan..yes! jadi seorang ibu tunggal bukan senang..bila mulut orang disekeliling yang sering mengata..tapi orang tahu mak kuat..

sekarang,orang dah nampak semua tu..orang dah nampak susah payah mak besarkan kami 4 beradik..sekarang,bila orang dah duduk jauh dari mak baru orang rasa susahnya hidup sendirian..semua kena berdikari..bila berminggu minggu tak balik mesti orang rasa rindu kat mak..bila rindu kat mak mesti orang nangis..*yes! aku memang hati kaca..orang try control suara orang bila call mak..tapi mak dapat rasa dan bila mak tanya orang akan bagi jawapan selsema..bila mak tanya sama ada orang ada duit atau tak mesti orang akan jawab ada walaupun sebenarnya takde..semua sebab orang taknak susahkan mak..bila demam orang akan cakap orang sehat sebab orang taknak mak susah hati dekat sana..

hari nie hari kelahiran mak tapi orang tak dapat nak celebrate dengan mak..sebab orang ada kelas..insyallah,kalau takde apa apa minggu nie orang balik..mak jaga kesihatan mak..orang kat sini selalu doakan kesihatan mak..

lastly, orang sayang mak sangat sangat..orang ada mak dan akak akak je sekarang nie..even apa pun yang jadi orang takkan pernah lupakan family.."

love u mom! =')

dari anak bongsumu yang comel lagi cute,
Sueria Suehaimi



love,



 Sila LIKE kalau suka..

2 comments:

mOon jOhari said...

mudanya mak kamu...mak akak umo 47

sueMUNCET said...

@ mOon jOhari : mak sue memang muda.. ;)